Links

Links

Er zijn allerlei mensen bezig met pompoenen zowel in binnen als in buitenland. Het land bij uitstek om grote pompoenen te kweken is Amerika. De mensen van dit land zijn nog altijd de wereldrecord houders.

De grootste pompoenen van Europa worden de voorbije 10 jaar in Belgiƫ geteeld, meer bepaald in het gezellige dorpje in de Kempen Kasterlee. De inwoners van dit dorp mogen dan terecht fier zijn op hun bijnaam van de pompoenpapeters van Vlaanderen.

Een bevriende pompoenenclub waar men ook graag grote pompoenen teelt : http://users.skynet.be/pompoenclubgrasheide

Elk jaar na de pompoenenmarkt in Kasterlee worden de reuzepompoenen uitgehold. Daarna worden ze gebruikt om te varen. Meer info vind je op: http//www.pompoenregatta.be

Meststoffen en adviescentra om goede pompoenen te telen : http://www.dcm-info.com/. Je kan op deze website ook het pompoenendagboek vinden van Nick Gladines, klik hier om het dagboek te bekijken.

De Sleinse pompoenvrienden organiseren de “Meetjeslandse Pompoenweging”. Meer info vind je op: http://greatpumpkincommonwealth.com/showsite.php?site=08-25

Voor overnachtingen in het gezellige Kasterlee, in een bosrijke omgeving : http://www.boshuisje.be/

Voor overnachtingen in het gezellige Lichtaart : http://www.akkerhuisje.be

Een mooi natuur gebied in Kasterlee : http://www.tikkebroeken.be

Kasterlee heeft ook zijn eigen bier “Ne Kastel”. Het recept komt van de Kastelse Biervereniging. Meer info kan je vinden op http://www.kastelsebiervereniging.be/.

De website die kwekers van grote pompoenen samenbrengt: http://www.bigpumpkins.com/

De European Giant Vegetable Growers Association (EGVGA) ondersteunt kwekers binnen europa: http://egvga.webs.com/

Voor diegene die graag een link naar hun site hebben graag een mailtje naar de webmaster.