Exact 1 week na de Belgische weging in Essen, trokken we richting Ludwigsburg (Duitsland) voor de Europese weging. Ook daar gaat Jan Biermans met de eer aan de haal, al betreft het deze keer een gedeelde 1e plaats met 2 pompoenen van exact 965,5kg (Stefano Cutrupi uit Italië bracht namelijk dezelfde kanjer mee).Enkele foto's vind je hier..

Met veel trots kunnen wij melden dat de titel van Belgisch zwaarste pompoen 2018 weer naar een kweker uit het genootschap gaat: Jan Biermans reed met een kanjer van 970,2kg richting Essen. Voor plaats 3 wist Marcel Dierckx, nog een vrij nieuwe kweker binnen het genootschap maar zeker niet van de minste, een pompoen van 851,3 kg te kweken. Meer kiekjes vind je hier..

Tijdens de Belgische pompoenenweging in Essen, gaat Luc Vanheuckelom aan de haal met de titel van de zwaarste squash. Hij wordt gevolgd door Jef Leysen, die de 2e plaats opeist. Goed gedaan heren!

Na veel zweten en zwoegen, wist Herman Boonen zijn pompoen te laten groeien boven 1000kg. Helaas begon de pompoen te rotten en zal hij dus niet meestrijden voor de titels in de komende weken. 1010kg woog de pompoen. Dit gewicht toont echter al waar we ons aan kunnen verwachten de komende weken! Klik hier voor enkele foto's.

Eind augustus 2018, na een hete en vooral ook droge zomer, gingen we weer op pad om te bekijken welke kanjers we binnenkort mogen verwachten. De zwaarste die gemeten werd ging zelfs boven de 850kg, dat gaat knallen tijdens de weging in Essen op 7 oktober. Afsluiten deden we weer met een gezellige BBQ. Klik hier voor meer foto's.

Voor de 10e keer op rij ging op zondag 22 oktober 2017 de pompoenregatta door. Ondertussen is deze dag uitgegroeid tot een belevingsdag voor de hele familie, jong en oud. Sfeerfoto's vind je hier.

Op zondag 15 oktober 2017 ging de pompoenenmarkt in Kasterlee opnieuw door. Het was een stralende dag die mooi werd afgesloten met een top 3 van Kastelse pompoenen. Plaats 1 was voor Herman Boonen, plaats 2 voor Cel Dierckx en plaats 3 voor Mario Vangeel. Foto's vind je hier.

Morgen, zondag 15/10/2017, gaat de pompoenweging in Kasterlee door. Wij zijn er alvast klaar voor! Enkele foto's van het laden vind je hier.

Dit jaar ging het Belgisch kampioenschap door in Wildert (Essen). En wat voor een kampioenshap? De eerste 6 plaatsen waren voor kwekers uit Kasterlee, echter het was Herman Boonen die een pompoen van 914,7kg wist te kweken en met de eer aan de haal ging. Marcel Dierckx werd 2e met 827,5, zeer sterk als je weet dat dit zijn eerste jaar als pompoenkweker is. De 3e plaats is voor Mario Van Geel met 774,1kg. Enkele sfeerfoto's van overwinning vind je hier. De uitslagen kan je vinden bij "Uitslagen"

 

Op zaterdag 26 augustus werden de pompoenen officieel gemeten en geschat op gewicht. Het ziet er goed uit voor de kwekers in Kasterlee voor 2017, onze tapper nadert zelfs de 800kg momenteel en is nog in volle groei. Dat moest uiteraard gevierd worden met een gezellige BBQ. Foto's kan je hier vinden.

 

15 jaar geleden werd het pompoenengenootschap opgericht. Daarom werd er op 1 juli 2017 gevierd met het voltallige genootschap inclusief partners en kinderen. Met het treintje van Guy Meeus (Locat) reden we naar Geitenboerderij Polle en de Ark Van Noë, om daarna gezellig terug te eindigen op het Heemerf. Meer foto's vind je hier.

 

Naast activiteiten rond pompoenen, zetten we ook onze jaarlijkse traditie van het zetterprijskamp door. Naast een gratis pompoensoep voor iedere bezoeker, is het vooral de sfeer die mensen jaarlijks terug doet deelnemen. Enkele foto's vind je hier.

 

Het nieuwe pompoenenjaar werd goed ingezet op 28 januari 2017 met de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Het wordt een speciaal jaar, waarin we de 15e verjaardag van het genootschap vieren en waarin we meer dan ooit zullen proberen de wereldtitel binnen te halen. Een aantal foto's vind je hier

85 ploegen namen op zondag 23 oktober 2016 opnieuw deel aan de 9e editie van de Pompoenregatta in de Ark Van Noë. Op naar de 10e editie, wie weet wat heeft die in petto?Enkele leuke sfeerbeelden zijn hier te bewonderen.

Op zondag 16 oktober ging in Kasterlee de pompoenmarkt door. 6 volle karen vanuit het pompoenengenootschap werden gewogen. Helaas was het onze collega Mathias Willemijns die met de eer ging lopen, hij had een pompoen van 922,5. Luc Berrens werd 2e met een pompoen van 810,6kg (Uitslag Pompoenenweging Kasterlee 2016). Hoe de dag is verlopen, kan je hier zien.

Op zondag 9 oktober werd Luc Berrens nog 3e op de Europese weging in Ludwigsburg (onze collega Mathias Willemijns wist het wereldrecord op zijn naam te schrijven met een kanjer van 1190kg). Op zaterdag 15/10/2016 hebben wij de grootsten van Kasterlee op de karren geladen. Benieuwd wie er op de pompoenmarkt van Kasterlee met de titel gaat lopen. Klik hier voor meer beelden.

Zaterdag 1 oktober 2016 trok een kolonne vanuit Kasterlee richting Duisburg, voor de officiële weging van de reuzepompoenen. Luc Berrens wist de 2e zwaarste pompoen in België te kweken met 817kg. Jan Biermans werd 4e met een vrucht van 746kg. Foto's van na de weging zijn hier te vinden.

Samen met een mooie groep werd op zondag 18 september 2016 een wandeling gehouden langsheen enkele grote kanjers in Kasterlee. Vol enthousiasme werd telkens ter plaatse ook de nodige uitleg gegeven over pompoenen en hoe we ze kweken. Enkele foto's zijn hier te vinden.

Op zaterdag 27 augustus 2016 reden we met de rolmeter door Kasterlee. Er werden al enkele mooie kanjers gemeten, dus dat ziet er goed uit. Meer sfeerkiekjes van de BBQ en rondrit vind je hier.

Overal horen we klagen over het weer en de regen, maar wat voor effect heeft dat op onze reuzepompoenen? Op zaterdag 2 juli trokken we erop uit om bij elke concullega even te gaan kijken. Hopelijk kunnen we de op de 2e rondrit eind augustus al wat meer grotere exemplaren bewonderen. Enkele sfeerkiekjes vind je hier

Om iedereen te tonen hoe we aan die zware reuzepompoenen komen, werden vandaag enkele plantjes gezet op het Heemerf in Kasterlee. Iedereen kan daar de pompoenen gaan bekijken als het Heemerf is geopend, zo kan je het plantje zien groeien tot een heuse pompoen. Foto's van de werken vind je hier

Naar jaarlijkse traditie werd het nieuwe pompoenjaar ingezet met de nieuwjaarsreceptie. Dit jaar ging deze door in Café De Congé, waar we op de wenken werden bediend door Vic en Jan Van Eyck. Na een inleiding door de voorzitter en een spannende quis, was het tijd voor de groepsfoto. Meer sfeerbeelden vind je hier.

Op het einde van het jaar worden de plannen gesmeed voor het volgende pompoenjaar. En we gaan opnieuw knallen in 2016, een jaar waarin we onze krachten bundelen om het Europese record te halen! Foto's van de vergadering vind je hier.

Als de pompoenen gewogen zijn, snijden we ze open om ermee te gaan varen. Zo ging op 25-10-2015 opnieuw de Pompoenregatta door. Fotograaf Monique maakte enkele mooie kiekjes. Klik hier om te ze te bekijken

Het genootschap blijft groeien, dat kan je zien op onderstaande groepsfoto. Bijna 10 nieuwe leden sloten zich dit jaar aan, en zeker niet van de minste. Willem Witvrouwen wist op zijn 1e jaar als kweker een pompoen op de weegschaal te leggen van 514,9kg (wij kijken alvast uit naar het feestje van de jeugdkampioen). Bij de meer ervaren rotten was het opnieuw Jan Biermans die met alle eer ging lopen binnen de club, hij werd 2e met een pompoen van 784,1kg. Foto's van de markt vind je hier

8 karren vol reuzepompoenen zullen op zondag 18 oktober 2015 de show stelen op de pompoenenmarkt in Kasterlee. Op 17/10 werden ze een voor een op de karren geladen. Enkele sfeerbeelden van het zweten en zwoegen vind je hier.

Op 3 oktober 2015 was het weer zover, officiële Belgische pompoenenweging. Let vrachtwagens vol pompoenen en zelfvertrouwen trokken we richting Duisburg. Helaas wist collega kweker Mathias Willemijns een betere kweekformule, zijn pompoen woog 49kg meer dan deze van onze topkweker Jan Biermans. Jan nam een pompoen mee van 800.5kg. Luc Vanheuckelom werd 5e let 667kg, gevolgd door Luc berrens met 661.5kg. Vital Coomans en Matthias Mertens wisten ook nog een plaats in de top 10 te bemachtigen. Jan Boonen en Peter Boonen kweekten daarnaast de zwaarste squash van 2015, goed gedaan mannen! En nu aftellen naar de pompoenmarkt in Kasterlee. Foto's van de weging vind je hier

Een 50-tal nieuwsgierigen kwamen zondag 20 september 2015 toe op het Heemerf om samen met het genootschap de pompoenkwekerswandeling te doen. Telkens werd er de nodige uitleg gegeven over het kweken van reuzepompoenen, sierpompoenen, pompoenen om te eten en zelfs over kiwi's. Meer sfeerbeelden vind je hier

Onder een stralende zon vertrokken een hele reeks pompoenkwekers op zaterdag 29 augustus voor de 2e rondrit. In elke tuin werd de grootste pompoen gemeten en geschat op gewicht. Het resultaat mag er wezen! De meer ervaren kwekers gaan niet onder de 500kg en zitten zelfs rond de 700kg. De nieuwelingen maken een zeer goede start met pompoenen die meer wegen dan 300kg. Dat belooft voor de weging op de pompoenmarkt! Meer foto's vind je hier.

Op zondag 10 mei 2015 stonden een aantal kwekers te zweten op het Heemerf. Hier worden namelijk ook telkens 2 pompoenen gezet. Zo kunnen toeristen ook mooi opvolgen hoe we de reuzepompoenen kweken. Meer foto's vind je hier.

Hier staan ze dan, de kwekers van reuzepompoenen in Kasterlee voor 2015... Op zaterdag 24 januari 2015 werden zowel het afgelopen als het komende jaar uitvoerig besproken tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Er zal hard gewerkt moeten worden. Ambitie voor 2015: terug op plaats 1 in België en een stapje dichter bij plaats 1 voor Europa's dikste. Meer foto's vind je hier.

Voor het 2e jaar op een rij werd Jan Biermans kampioen bij de jeugd (de kwekers die nog niet langer dan 3 jaar bij de club zitten) alsook clubkampioen (zwaarste pompoen gekweekt met zaad van de club). Dat moest nog eens goed gevierd worden. Hoe we dat gevierd hebben, vind je hier.

Lekkere verse pompoensoep werd er gemaakt van de reuzepompoen die werd gekweekt op het Heemerf. Deze soep werd ook gratis en voor niets uitgedeeld op het Heemerf. Enkele sfeerbeelden kan u hier vinden.

Zelfs na 7 edities was de pompoenregatta nog een groot succes. Er waren meer dan 8000 bezoekers afgezakt naar de Ark Van Noë om het spektakel te bewonderen. Meer foto's kan je hier vinden.

Het was onze collega uit Baal die de overwinning wist te halen op de weging van de pompoenmarkt in ons eigen dorp. Gelukkig konden wij nog rekenen op de Lucskes uit onze club om toch plaats 3 en 4 te veroveren: Luc Vanheuckelom met een kanjer van 733kg, Luc Berrens had 732kg.  Op naar de regatta nu. Foto's van de pompoenmarkt kan je hier vinden. De uitslagen vind je hier.

Ligt de zwaarste pompoen bij op onderstaande kar, of hebben we nog enkele verrassingen in petto? Allen welkom op 19 oktober 2014 op de pompoenmarkt waar al onze pompoenen gewogen zullen worden. Meer foto's van het laden van de pompoen kan je hier vinden.

Hoewel er in Kasterlee serieuze pompoenen in de velden lagen, waren ze toch niet zwaar genoeg om onze vrienden uit Tongeren (Jos Ghaye) en Baal (Jonas De Swert) te verslaan. Zij konden pompoenen van 829kg en 805,5kg op de weegschaal leggen. Luc Berrens werd 3e met 740kg, gevolgd door Luc Vanheuckelom met 739,5kg. Echter Herman Boonen kon het Europese record van de squashes verbreken. Zijn groene kanjer woog 583kg, en dit werd later op de avond natuurlijk goed gevierd!Meer foto's kan je hier vinden.

We waren met zoveel voor de pompoenkwekerswandeling, dat we in 2 groepen moesten opsplitsen. De wandelaars werden getrakteerd op de uitleg van enkele meer ervaren kwekers, maar ook het oog kreeg wat: enkele mooie grote examplaren, sierpompoenen en zelfs weer kiwi's. Meer foto's kan je hier vinden.

Naar jaarlijkse traditie gaat de laatste zaterdag van augustus de 2e rondrit door. De dag wordt afgesloten met een lekkere en gezellige BBQ. Op 30-08-2014 reden we opnieuw doorheen Kasterlee, en er liggen enkele toppersklaar die de weegschaal zullen doen puffen. Meer foto's kan je hier vinden.

 

Om al een idee te hebben wat de kansen zijn om dit jaar de zwaarste te hebben, ging op 15/07/2014 de 1e rondrit door. Met de pint in de hand gingen we langs in de tuinen van de kwekers. En dat we goed bezig zijn, is hier te zien op de foto's.

Al onze pompoenplanten zijn in volle groei, tijd dus voor wat tips van een ervaren kweker. Op 19/06/2014 werden we bij Luc Berrens uitgenodigd voor meer info rond het kweken van reuzepompoenen. En wie durft er nu nog te zeggen dat de Luc niets kent van pompoenen? Zelfs zijn schoenen zijn voorzien van een kleine houten plaat om minder druk op de grond (en dus de wortels) te zetten. Aflsuiten deden we met een frisse pint. Meer foto's vind je hier.

Na wat zweten en zwoegen werden de pompoenen op het heemerf geplant. Dit is ook tegelijkertijd de start van het nieuwe seizoen. En om eerlijk te zijn: we willen allemaal de grootste hebben. Foto's van het planten van de pompoen vind je hier.

Op vrijdag 7 maart 2014 ging er een infoavond rond de fysiologie van de plant door. Herman Mariën wist de menigte te boeien met enkele handige tips om veel of grote planten te kweken. 4 belangrijke pijlers: Temperatuur, Voeding, Licht en CO2. Wie dit allemaal eens geautomatiseerd aan het werk wil zien, kan op zaterdag 5 april mee een bezoek brengen aan tomatenteler Den Berk in Merksplas (bekijken WKK installatie) Meer foto's vind je hier.

2014 werd al weer goed ingezet door de leden van het pompoenengenootschap tijdens de nieuwjaarsreceptie. Nu nog wachten tot koning winter ons vaarwel zegt, dan kunnen we eindelijk weer beginnen denken aan onze reuzepompoenen!

Kampioen bij de jeugd, clubkampioen en recordhouder van de zwaarste pompoen ooit bij de club, dat zijn de titels die Jan Biermans voor het komende jaar mag dragen. Dat was dus meer dan een reden om te feesten. Daarom trok Jan op 9 november enkele tenten recht in zijn tuin. De partypictures kan je hier bekijken. Hierbij alvast de foto van Jan Biermans en zijn helpers bij de grote pompoen.

(In nederland werd er door de webmaster volgend plein opgemerkt, een idee voor de tuin van Jan?)

Op 27-10-2013 ging naar jaarlijkse gewoonte alweer de pompoenregatta door. Dit jaar konden de vele toeschouwers de varende pompoenen bewonder in de Ark Van Noë te Lichtaart. Dat het de moeite was, kan je hier bekijken.

Totaal onverwacht liet Jan Biermans de cijfers 668.8 verschijnen op het scherm tijdens de pompoenenmarkt in Kasterlee (20-10-2013)! Hiermee wordt hij kampioen bij de jeugd, clubkampioen en is hij tegelijkertijd de nieuwe houder van het clubrecord. De 2e en 3e plaats waren voor Herman Boonen. Meer foto's vind je hier, de uitslag kan hier downloaden.

Na lang wachten is het eindelijk zover, pompoenenmarkt in Kasterlee. Vandaag (19-10-2013) werden alle pompoenen geladen. Het is de moeite dit jaar, zowat 8 karren liggen bomval reuzepompoenen. Hopelijk zijn onze zwaarste (waaronder de belgische kampioen), nog niet teveel gewicht kwijt zodat we opnieuw de eerste plaatsen kunnen veroveren. Meer foto's vind je hier.

Vorig jaar gingen we nog met een volle bus richting Ludwigsburg voor de europese weging, dit jaar trok een beperkte groep met hun grote trots richting Ludwigsburg. Meer foto's vind je hier.

Oktober is nog maar net begonnen en het pompoenengenootschap haalt al de eerste overwinning binnen. Herman Boonen werd belgisch kampioen op de weging in Duisburg. Zijn pompoen woog zo'n 628,5 kg. Maar ook junior kweker Mario Vangeel deed het niet slecht, hij werd 3e met een pompoen van 623kg. Foto's van het feestje achteraf vind je hier.

De pompoenkwekerswandeling van 2013 zit er weer op, een groot aantal deelnemers kon luisteren naar tips van de kwekers. De tips gingen niet alleen over het kweken van pompoenen, maar ook over het kweken van kiwi's. Als afsluiter kon iedereen nog genieten van een lekker pompoenbiertje. Foto's kunnen hier bekeken worden.

Zit de grootste pompoen van België (en hopelijk ook Europa) dit jaar binnen het pompoenengenootschap of niet? We gingen alvast even langs bij Jos Ghaye in Tongeren om onze kansen beter te kunnen inschatten. Het was een leuk bezoek met enkele interessante tips van Jos, al blijft de vraag natuurlijk of we dit jaar een zwaardere pompoen op de weegschaal kunnen leggen als Jos of niet. Voor foto's klik je hier.

Gezien er wel wat nieuwe kwekers gestart zijn in 2013, werd het even tijd om wat meer uitleg te krijgen van senior pompoenkwekers. Daarom ging er een infoavond door bij de clubkampioen van 2012, een aantal trukken van de foor werden hier prijs gegeven. Meer foto's kan je hier vinden.

Het is bijna zomer, dus ook tijd om onze plantjes te verdelen. Op maandag 22/04/2013 werd alles via loting onder de leden van het genootschap verdeeld. Wie zal dit jaar pronken op de ereplaats? Wie zal bij de jeugd de 1e plaats halen? Al is de gemiddelde leeftijd voor het jeugdkampioenschap dit jaar wat hoger, dat belooft! Sfeerbeelden van de verdeling vind je hier.

De pompoenregatta van 2012 zit er weer op. Het was opnieuw een zeer succesvolle editie met 83 ingeschreven ploegen, maar ook de vele toeschouwers ontbraken niet! Primeur van dit jaar was varen met 2 mensen in 1 pompoen, dit werd gedemonstreerd door onze voorzitter Paul en Peggy (KKK) alsook door schepen Bea en burgemeester Ward. Meer foto's vind je hier.

Het was onze vriend uit Tongeren die op de pompoenenmarkt van Kasterlee met de 1e plaats ging lopen. Jos Ghaye won met 696,6kg, onze eigenste Herman Boonen was 2e met 656,3kg, Luc Berrens was 3e met 648,5kg. Op naar de regatta nu. Foto's van de markt vind je hier. Uitslag Pompoenenweging Kasterlee 2012

De pompoenen liggen klaar om gewogen te worden op de pompoenenmarkt van Kasterlee... Heel de dag werd er gezweet en gezwoegd om ze op de kar te krijgen. Foto's hiervan kan je hier vinden.

Gezien de club dit jaar 10 kaarsjes mag uitblazen, werd er besloten om met een volle bus naar de europese weging in Ludwigsburg te gaan. Op zaterdagochtend vertrokken we in de vroege uurtjes. Helaas waren enkele andere kwekers er beter in geslaagd om een reuzepompoen te kweken. Herman Boonen werd 5e met 660,5kg, Luc Berrens werd 6e met 650kg. Foto's van dit schitterende weekend kan je hier vinden.

Op zaterdag 6 oktober was het weer zover, de officiele Belgische pompoenenweging in Duisburg. Kasterlee deed het goed, maar vooral Herman Boonen sloeg erin om 665,5kg op de schaal te toveren met zijn reuzepompoen. Hij werd hiermee 2e na Jos Ghaye. Lucske Berrens werd 3e met een pompoen van 656kg. Bij de weging van de squashes won Herman Boonen de eerste prijs... Meer foto's van de viering vind je hier.

Onze roze pompoenen tvv Kom Op Tegen Kanker zijn al aan het rijpen. Je kan ze kopen op de pompoenmarkt op zondag 21 oktober 2012 en tijdens de pompoenregatta op zondag 28 oktober 2012. Voor meer info rond deze roze pompoenen, klik hier.

2e rondrit en BBQ: op 25 augustus werd er al zingend met een treintje van pompoen tot pompoen gereden. Deze keer mochten ook de sponsors meerijden gezien het genootschap dit jaar zijn 10e verjaardag viert. Soms werd het stil als er plots enkele honderden kilo's vanonder het doek tevoorschijn werden gehaald, maar die stiltes duurden meestal niet lang gezien de sfeer er goed in zat. De avond werd afgesloten met een BBQ en een optreden van onze clubmuzikant. Nu op naar de eerste wegingen en hopelijk ook de nodige overwinningen! Klik hier voor de foto's

1e rondrit 2012: de meeste pompoenen beginnen al goed te groeien, wie zal dit jaar de grootste hebben en wie de meest roze? Klik hier voor meer foto's

POMPOENREGATTA 2011: 77 ploegen zorgden voor een onvergetelijke regatta! Op naar de volgende editie! Klik hier voor meer foto's.

 

POMPOENENMARKT KASTERLEE (ZONDAG 30 OKTOBER 2011): Even leek het erop dat we dit jaar niet de grootste hadden, maar dankzij Nick Gladines mochten we toch opnieuw met de hoofdprijs naar huis. Nick zorgde voor een pompoen van 592kg waardoor hij naast het kampioenschap in Kasterlee ook kampioen is binnen het genootschap van de jonge kwekers...  Klik hier voor meer foto's, klik hier voor de uitslagen.

POMPOENENMARKT KASTERLEE (ZONDAG 30 OKTOBER 2011): Wij willen de grootste hebben! Klik hier voor meer foto's

WEGING DUISBURG 1 OKTOBER 2011: Op zaterdag 1 oktober trokken de grootste pompoenen van Kasterlee richting Duisburg. Daar werden ze gekeurd, gewogen en later ook gevierd. Nick Gladines veroverde de 2e plaats met 605,5kg. Benieuwd wat dat gaat geven op de pompoenmarkt in Kasterlee... Klik hier voor meer foto's.

SCHATTING POMPOENEN: Op zaterdag 27 augustus werden de pompoenen van de leden voor het eerst gemeten en geschat op hun gewicht. Hieronder een kanjer van bijna 500kg (rechts op de foto). Klik hier voor meer foto's.

POMPOENENMARKT KASTERLEE (31 OKTOBER 2010): Luc Berrens gaat lopen met de hoofdprijs, zijn pompoen liet volgende cijfers op het scherm verschijnen: 598kg. Jef Noyens en Herman Boonen veroverden de 2e en 3e plaats met respectievelijk 580kg en 573kg. Klik hier voor meer foto's

 

POMPOENENMARKT KASTERLEE (ZONDAG 31 OKTOBER 2010): wij zijn er klaar voor!!! Klik hier voor meer foto's.

Pompoenengenootschap Kasterlee valt in de prijzen: Jef Leysen werd op 2 oktober 2010 kampioen met de zwaarste pompoen van België! Zijn pompoen woog 655kg... Luc Berrens veroverde de 2e plaats met 609kg, Herman Boonen kwam terecht op de 3e plaats (588kg).

Daar bleef het echter niet bij! op zondag 10-10-10 werden Jef Leysen en Luc Berrens respectievelijk 2e en 3e op de europese weging in Ludwigsburg. De pompoen van Jef deed de weegschaal puffen tot 648kg, Luc wist de wijzer naar 603,5kg te halen. Foto's vindt u hier.

In Kasterlee hebben een aantal pompoenliefhebbers, die vooral grote pompoenen telen (de zogenaamde giant pumpkins), zich verenigd in een pompoenengenootschap.

Deze pompoenengenootschap staat voor:

- Het genieten van het telen van pompoenen;

- Gezamenlijk selecteren en bestellen van zaden;

- Het uitwisselen van informatie aangaande telen van grote pompoenen;

- Er naar streven dat de grootste pompoen van België uit Kasterlee komt;

Wat kan u op deze website vinden?

De geschiedenis van het ontstaan van pompoenen telen in Kasterlee. Nuttige informatie voor mensen die starten met het telen van pompoenen. Je kan hier ook zaden bestellen van pompoenen : de Belgisch en Europees kampioen met een gewicht van 446Kg , of van andere pompoenen met een gewicht van respectievelijk 425Kg, 310 Kg of 280 Kg. Je vindt er een activiteitenkalender aangaande pompoenen activiteiten. De resultaten van de leden van de pompoenengenootschap behaald tijdens wedstrijden en links naar andere sites die met pompoenen te maken hebben.

Althans veel plezier met het telen van giant pumpkins!!!

pompoen kasterlee reuzepompoen giant pumpkin